Giftiga babykläder

Jag blir så förbannad att det är lagligt att sälja kläder med rester av besprutningsmedel. Det är skrämmande hur mycket gifter som finns i de kläder som vi använder. Inte ens kläder till de minsta spädbarnen är fria från gifter om de saknar miljömärkning.

Vi köper ENDAST ekologiska babykläder och har också fått mycket ekologiskt i present. Vi har försökt säga till de omkring oss att vi vill att Hilma ska ha ekologiska (eller begagnade och vältvättade) kläder för jag har läst om hur mycket skit som finns kvar i textilierna när de kommer till butikerna. De besprutningsmedel som används vid odling av bomull finns kvar i kläderna när de kommer i butik och försvinner först efter 8 tvättar. Många kläder med tryck kan också innehålla ftalater som har visat sig ha hormonstörande och cancerframkallande effekter och som sprids runt i dammet hemma - SKRÄMMANDE!

Det som är så otroligt roligt är dock att det faktiskt finns ett ganska bra utbud av ekologiska babykläder både i butik och på nätet så man behöver inte klä sitt barn i gifter. Lindex har tex en serie ekologiska babykläder som går under namnet ”Hello Baby” och Kappahl har serien ”Newbie”. Dessutom kostar de inte mycket mer än vad GIFTIGA kläder kostar, sedan så gör man ju miljön en tjänst också när man väljer giftfritt.




Ekologisk Muminbody från lindex 99,-


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


bloglovin

RSS 2.0