Drömmen om 11 barn

Nej, det är inte jag som drömmer om 11 barn, det är jag för psykiskt svag för. Däremot så drömmer Annika, som driver bloggen  "nilssonpettersson.blogg.se" om just det. Annika kontaktade mig och ville köra ett samarbete med Kläppi. Sagt och gjort så ska nu Annika recensera Kläppis produkter och även anordna en tävling för sina läsare. Det ska bli riktigt spännande att se vilken responsen blir då Annikas blogg är den största som jag samarbetat med hittills (i antalet läsare).

Kolla in Annikas blogg och läs om vardagen med 5 barn (2 födda samma år) och om drömmen om 6 till... riktigt intressant läsning!
Nu är golvet på plats!

Äntligen efter många timmars snickrande så ligger vårt fina furugolv på plats i köket. Nu är det bara resten kvar.


Hilmas nya gungfår

Igår när vi var in till stan så hade se fått in helt underbara gungfår i ullbutiken. Vi kunde inte låta bli att köpa ett diggibää åt Hilma. Den har riktig ull och handtäljt trä. Medarna har vi inte monterat än, men Hilma gillar det ändå.


Snigeltango

Vår renovering går som en dans, men jag skulle vilja kalla det snigeltango. Sakta men säkert som man brukar säga.

Nu har vi i varje fall har vi börjat bygga upp istället för att riva. Vi har spikat nya golvreglar och lagt skivorna som ska bära isoleringen. Nu ska vi bara täta för blåst och isolera innan vi skruvar dit golvplanken... Sen börjar det roligaste - INREDNINGSDESIGNEN


Mammas stora piga

Jag kan inte fatta att min dotter snart är 6 månader. Det går så fort. Idag satte hon sig upp själv för första gången och hon ägnar hela dagarna åt att finslipa kryptekniken.

# stolt mamma


Smeg till mitt kök

Nu när vi är mitt uppe i renoveringen så bara virvlar tankar om inredningsdetaljer, mönster och färger i min hjärna. Vi har så smått börjat titta på vilka vitvaror vi ska ha, eller snarare svartvaror för det blir nog svart spis, diskmaskin och fläkt från elektrolux. Däremot så står ett smegkylskåp högst upp på önskelistan, men det blir om något år, den kylen som finns i köket nu är relativt ny. Frågan är ju bara vilken färg man skulle välja.. det finns ju så många smaskiga, men en gul till mitt gula kakel kanske?


smeg.se


Kläppi kretsar i bloggosfären

Som ett led i Kläppis utveckling så har jag valt att samarbeta med ett antal väl utvalda bloggar för att få feedback och naturligtis publicitet kring produkterna. Samarbetena är av olika art, men exmpelvis så kommer vi att anordna tävlingar tillsammans och en del recensioner  av produkterna. Jag tycker att det är jättespännande att få starta de här samarbetena och ser fram emot att få skapa en relation till personerna bakom bloggarna.

Just nu så kan ni tävla om produkter från kläppi på två bloggar:

Hos millah kan du tävla om en pekbok och en valfri dregglis fram till den 26/3

Hos Soffiz tävlar du om en pekbok fram till den 25/3

Så passa på och delta, och tipsa gärna vänner om tävlingarna!

På bloggen Manson Dust så kan du också läsa om vad en fyrabarnsmamma tycker om pekboken och en dregglis från Käppi.

Alla tre bloggarna är dessutom mycket läsvärda, så passa på och strosa runt lite bland inläggen!


Leverans från tryckeriet

Idag låg ett spännande paket till Kläppi i brevlådan. Det innehöll klisteretiketter till dregglisarna och adresslappar som jag beställt. Superfina blev de!


Finaste frimärkena

Jag packar ordrar så här på senkvällen. Se vad fina frimärken jag köpte. Perfekta temat för Kläppi.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3165937/images/2012/pic_193968191.jpg" class="image">


Fint för röda dagar

Se vilka fina burkar med tamponger jag köpte på coop.
De muntrar upp röda dagar i månaden!


Jag lever!

Det har varit oförskämt tyst här på bloggen på sistone, men jag har iaf goda skäl. Vi tillbringar alla våra tillgängliga timmar i huset och renoverar. Nu har vi tagit bort golvet, skottat sågspånsisolering och kommit ända ner till marken. Det är slitigt, minst sagt och bägge två stupar vi i säng på kvällarna, men det är skitkul! Speciellt när vi gör det själva, man lär sig så otroligt mycket, även om det tar lite tid. Nu har vi rivit färdigt iallafall och det är dags att börja bygga upp.

Igår ringde jag och beställde ekoisolering från Umeå, som ska hämtas i
Tärendö imorgon Vi har bestämt att vi ska renovera med naturliga material både för att vårda huset, för miljön och vår hälsa. Vi har också inhandlat ett jättefint svanenmärkt massivt golv som förhoppnigsvis ska ligga på plats innan vecka är slut.

Förutom renovering så har jag ägnat mig åt att sy dregglisar mellan renoveringspassen och idag skickade jag iväg en jättebunt till en butik. Jag har också fått en massa förfrågningar från bloggar som vill samarbeta med kläppi - skitkul att fina bloggar hittar till sidan och gillar kläppis produkter såpass att de vill samarbeta. Jag blir så inspirerad av det att jag önskar att jag hann ägna fler timmar än jag hinner åt kläppis utveckling just nu, men nu är huset prio 1!


Mycket spån var det


...och en död mus


En otrevlig överaskning

Vi är ju mitt uppe i renoveringskaoset så därför kommer här ännu en uppdatering om detta. Igår tog vi ju fram golvet i köket och jag blev alldeles till mig över de vackra plankor som låg där. Glädjen över det vackra gamla golvet höll inte i sig så länge dock. Det visade sig att halva köksgolvet bestod av lappade och lagade skräpbrädor. Detta pga att där legat någon slags kallförråd en gång i tiden. Summa sumarum - i veckan måste vi inhandla ett nytt golv i stan. Nåja, det är sådant man får räkna med när man renoverar ett hus från 1925.

Idag revs golvet ut av Micke och hans mammas sambo. 3 råttbon uppenbarade sig...hua. Imorgon blir det att suga ut spånet och se vilka överaskningar som gömmer sig i därunder. Men nu ska här beställas ikeagrejer och ätas godis. Trevlig fortsatt lördagskväll!


Köksrenoveringen

Det går fort framåt med renoveringen. Nu är köksinredningen bortplockad, golvmattan borttagen och kaklet bortknackat (mycket svettigt att knacka kakel ska ni veta). Till min stora lycka så verkar golvet vara i hyffsat skick, dock med många spikhål från masonitskivorna. Jag håller tummarna att det går att slipa och bevara bara.


Stora pigan!

Hilma tar en paus i rivandet. Hon sitter faktiskt rätt stadigt nu vår stora piga :)


Kartongsovare

Lillasyster Maja har fått en egen säng hos oss...Hilmas vagnkartong :)


Mycket på gång

Idag blev det lite dåligt med uppdateringar. Det beror på att jag haft mer än fullt upp hela dagen. Jag har en stororder med dregglisar som ska sys klart ( med en symaskin som krånglar ). Dessutom så har vi varit i huset halva dagen och rivit kakel, köksskåp och fler lister.

Nu ska jag ta tag i berget med halvfärdiga dregglisar så jag blir klar nån gång.


Råttor i köket

Se vad vi hittade under köksskåpen! Hua!


Hilmas nya vagn - Teutonia s3

Yey, för en stund sedan kom pappa och brorsan med Hilmas nya vagn (den stora kartongen rymdes inte i bagaget på vår bil tillsammans med gamla vagnen). Otålig som jag är så har jag redan skruvat ihop den, och den är jättefin! Hilma verkar gilla den också.


Hilma är rustad för fjällen

Vi har bokat stuga i nikkaluokta i april. Så underbart härligt att få njuta av fjällvärlden, pimpla röding och förhoppningsvis sola. Hilmas overall börjar vara lite liten så idag köpte vi en ny fleece från lindex och en skaloverall från kappahl. Så nu är hon rustad för fjällen. Skalisen passar nog till sommaren också, perfekt under regniga dagar.


byggnadsvärk

Nej, jag har inte stavat fel, jag har just det, byggnadsvärk. Hela kroppen värker efter rivningen igår. Vi gick till huset igår kväll också och demonterade alla köksuckor och lådor. Medan jag höll på att riva så blev jag kär i stommarna. Det är så otroligt rejält, med fasta hyllor försedda med vackra kantlister och lådorna är inte sammansatta med skruvar utan fogade med så kallade "laxsjärtar". Vi bestämde oss för att försöka bevara ännu mer av stommarna än vi tänkte från början. Trixet blir bara att få luckorna att passa nya stommar där det behövs. Men det löser vi.

Idag åker vi till stan och hämtar nyvagnen, som troligtvis komer idag. Vi ska också vara förbi en köksfirma och fråga vad de tar för lackering av luckorna.

Före-bilder kök

Idag har vi börjat på riktigt i köket. Jag har rivit loss alla golv och taklister, som för övrigt satt som berget pga alla lager målarfärg. Sen började vi plocka ner köksluckorna och skruva av handtagen.
Jag bjuder på några bättre bilder på hur köket såg ut innan jag började riva.


Omnämnd på Linas blogg

Idag skrev Lina Norberg Juuso några ord om Kläppi på sin blogg. Kul!

Kika in på bloggen och läs hennes underfundiga ord om familjeliv och karrär - Jag gillart!

Tjuvkik på vårt blivande kök

Nu är äntligen köket i vårt blivande hem tömt på prylar. Vi var där några timmar nu på förmiddagen och rensade ur det sista. De har varit så snälla och lämnat gamla prylar och porslin som vi kan tänkas behöva. Vi skulle egentligen bara kika vad vi behöver ta med oss dit för att riva, men jag kunde inte låta bli att börja lite. Jag skruvade ner gamla fläkten och rev hyllpapper medan Micke bar skräp. Imorgon ska vi dit och börja riva på riktigt. Jag är sååå taggad! Bjuder på ett litet tjuvkik på köket och mig när jag pillar bort häftstift ur skåpen. Imorgon ska jag lägga upp lite fler "före"-bilder. Om ni kikar på det här inlägget så ser ni mina visioner för köket.


Om vikten av kvalitativa samarbeten

I slutet av förra veckan fick jag en order på 30 stycken dregglisar av ett företag i Jokkmokk. Idag ska de sys, tillsammans med ett gäng som ska skickas till två bloggare.

Bloggarna i fråga ska Kläppi inleda ett samarbete med - ett utbyte av produkter och tjänster. Jag känner mig otroligt hedrad av att några bloggar har hört av sig och visat intresse för Kläppis produkter och jag hoppas på en god relation dem och mig emellan.

Jag tycker att det är så otroligt viktigt att jag känner att bloggar och företag som ska omge kläppi ger en bra känsla. Så därför väljer jag att sålla, och välja noggrant - Kvalitét framför kvantitét, fastän det kan vara frestande att synas så mycket som möjligt. Det tror jag att både jag och bloggarna mår bäst av och Kläppi får växa långsamt, men stabilt.

Nu ska jag sy så symaskinen glöder!


Frukost för arbetare

Jag laddar upp inför arbetsdagen med fruktsallad och soyghurt. MUMS


Origamivikning och skidtur i solen

Vilken underbar dag vi har haft. Vi skidade några kilometer och sedan väntade mamma på oss längs spåret med kaffe, varm choklad och muffins. Solen sken hela tiden och Hilma jollrade i bärstolen. Hon verkar verkligen gilla att sitta där bak. När vi kom hem så satte jag och Maja igång med att vika origamidjur medan Hilma tog en tupplur. Var tvungen att ta ut dem i solen och fota. Så söta, som en liten djurpark. :P


Fin vy under skidturen


En fin liten djurpark :)


Redo för skidtur

Micke har åkt på skotertur så jag och Hilma sticker iväg med skidor tillsammans med moster och mormor. Hilma är redo i tröjan som mormor stickat.


Jag fick en blogaward

Jag fick en blogaward av Sandra, med bloggen Thinkinpink, Tack så mycket sandra!

Det var passande, för jag satt just och hade lite idétorka :)

Gör så här!
Tacka den som gett dig awarden och skriv sedan sju fakta om dig själv och ge
sedan awarden vidare till femton bloggare (eller så många du kommer på) =)

1. Jag mår som bäst när jag har kreativa projekt på gång, gärna utmanande.

2. Jag är extremt morgontrött

3. Jag vill klara av allting själv, på gott och ont...

4. Jag drömmer om att kunna försörja mig som designer och på mitt nya barnmärke Kläppi

5. Jag är stolt innehavare till en examen på kandidatnivå i industridesign

6. Jag kollar mailen typ 50ggr om dagen

7. Jag är nästan oförskämt trygg i min relation till min älskade sambo

Jag ger awarden till 4 stycken (tyckte 15 var lite många)

Bokkei (otroligt inspirerande teckningar )
Vårt liv i norr (härliga inredningsinlägg och sköna bilder från vårt vackra lappland)
Lantlif (skön lantlig inredning att drömma sig bort i)
Som pricken över i (underbaraste feelgoodbloggen)


Snart flyttar vi in

Vi var och hälsade på i vårt blivande hem idag och kikade när Mickes mamma och mostrar städade och sorterade. De börjar ana ett slut i sorterandet, så nu är det inte länge kvar tills vi flyttar… vill jag tro i alla fall. Det där med att golvet i köket ska rivas ut och åtgärdas innan vi flyttar in, det låtsas vi inte om. Det går säkert jättesmidigt och fort, som det brukar när man renoverar. – Vafals, vad är det ni säger?, att det alltid tar längre än man tror… näää inte då.

Jag ska ta och lägga upp lite ”före” bilder här så småningom och sen ska ni självklart få följa med på renoveringsresan.

Nu ska vi mysa framför en film och dricka TE så länge vi orkar, trevlig fortsatt lördagskväll!


Bilder från skidturen

Nu är vi hemma efter en skön dag med skidåkning och korvgrillning. Någon pimpling blev det inte, var tillräckligt mycket att pyssla med ändå. Turen både började och slutade med gapskratt, på grund av inte så skickliga skidåkare. Maja stod för den bästa underhållingen, så här gick samtalet när vi stannat bilen och skulle börja åka upp för backen:

Jag (med Hilma på ryggen) – Alltså jag kommer aldrig ta mig upp för den där backen…

Micke – johoodå, inte är det så brant

Jag (skeptisk) – Det är ju skitbrant, jag kommer ramla med pigan.

Maja – nejdå, det är som i ”Mot alla odds…” Du klarar det!

Vartefter jag och Micke bröt ihop i gapskratt.. (jag tog mig upp efter lite om och men)

Här kommer vår dag i bilder:

 


Maja är redo att åka


Jag och Hilma kom fram helskinnade


Elden var spännande...


Men man blev sömnig av allt skidrande.


Maja störtdök med träskidorna.

Visst syns det att vi hade en toppendag!


Utflykt idag igen - nu på pimpeltur

Solen strålar här i byn så idag ska vi ge oss ut på pimpeltur med lillan i bärstolen. Jag tycker det är viktigt att man inte slutar med det man pysslade med "före babyn" när man väl är förälder. Det är faktiskt inte så krångligt att ta med lillan, och nu har hon ju börjat vara medveten om sin omgivning och tycker det är spännande att se sig om. Förutom på pimpeltur så kommer vi ta med oss Hilma på skotertur till fjälls i vår, på fisketurer till havet i maj och definitivt på jakttuurerna i september. Jag återkommer ikväll om hur vår dag var och så får ni naturligtvis lite bilder också.

På badhuset

Utflykten till badhuset blev succe. Hilma plaskade omkring som en delfin i vattnet, som om hon aldrig gjort annat (är ju iof inte så länge sedan hon plaskade i magen). Lillmoster följde med och hjälpte mig med Hilma i omklädningsrummet och tur var det för de hade konstigt nog inget skötbord där. Nu är vi totalt utmattade och ska strax krypa ner hos pigan i sängen, men först några bider från idag. Vassego!


God morgon

Jag och Hilma ligger och myser under täcket. Det är då alldeles för mysigt för att man ska vilja kliva upp. Idag ska vi åka till badhuset och premiärsimma, spännande!


Underbara norrsken

När vi gick ut på kvällspromenad så pågick det här vackra skådespelet på himlen. Micke fotade vår fina kyrka med norrskenet i bakgrunden. Superccoolt!


foto: Mikael Nilsson


Houff och pust vilken arbetsdag

Idag har varit en sån där arbetsdag då det känns som om man drar omkring på en elefant som bromsar med hälarna. Inte nog med att Hilma vart på gnällhumör och konstant låtit de stunder hon varit inne, datorn har också jävlats genom att hänga sig x antal gånger. SUCK! Trots detta så fick jag iallafall en del gjort. Har bland annat beställt klisteretiketter och adresslappar till Kläppi plus att jag har organiserat bokföringen för februari. Jag fick ihop 8 timmar iaf trots elefanten.  Men nu så vill jag verkligen flytta in i nyhuset och få i ordning kontoret, för bebisljud är inte det bästa soundtracket till kreativt arbete.

Nu ska jag belöna mig med en JÄTTESEMLA!Det där med självdiciplin

Man får jämt läsa att för att vara egen företagare så måste man ha en hel del självdiciplin. Man måste ha drivet att stiga upp på morgonen, lägga sitt eget schema, Inte segla iväg på okynnessurf när man egentligen borde jobba osv. Om så är fallet, att det är det som krävs, då är det väl lika jag ger upp. Rutin och fasta tider är INTE min melodi. Idag så satte jag klockan på 07.40.. När jag vaknade så låg Hilma där och såg olagligt söt ut, så jag stängde av klockan, borrade mig nära, drog in den underbara babydoften och somnade om i 2 timmar. Nu sitter jag och jobbar (3 timmar senare än tänkt) och mer än en gång så har jag klickat in mig på facebook eller aftonbladet.

Privat så har jag samma problem. Att få till en träningsrutin, att regelbundet gå till gymmet och bygga upp konditionen är bara en dröm för mig. Eller att sluta småäta och ha diciplinen att åtminstone en dag skippa onyttigheterna.. pyttsan.   

Fast till mitt försvar så får jag faktiskt mycket gjort trots att jag slösurfar mitt i jobbet. Sen så får jag inspiration och ideer vart jag än vilar ögonen, så är det då jobb eller inte? Hur kreativ hade jag varit om jag bara jobbade enligt rutin och schema... Det finns ju alltid två sidor av myntet, men lite mer diciplin hade kanske inte skadat...


RSS 2.0