Vårt nya kök!

Vi är nästan färdiga med köket, efter många månaders jobb. Det som återstår är kapning av gamla fläktröret kakling och montering av nya fläktkåpan. Micke jobbar ju veckorna så just nu händer inte mycket, men tänkte jag kan bjuda på bilder på det som är färdigt.  Det vi gjort i köket är detta:
 • Varsamt monterat ner det gamla köket
 • Rivit upp golvet (svettigt som fasen att skotta sågspån ska ni veta.. och äckligt med musbon:)
 • Isolerat golvet med organisk isolering gjort av pappersmassa
 • Riktat upp bjälklaget
 • Tagit bort gamla kaklet
 • Lagt nytt trägolv
 • Sågat upp ett fönster in till vardagsrummet
 • Monterat tillbaka köksinredningen och skickat luckorna på lack samt betsat alla lådor invändigt och alla kanter på luckorna i mörk ek. De gamla stil55 handtagen har vi bevarat och putsat upp.
 • Stommar, väggar och tak har målats och tapetserats.
 • Nya golvlister, fönsterfoder och taklister har spikats på plats. Vi valde allmogelister.... vilket var väldigt pussligt att få dit i ett så här snett  gammalt hus - Tacka vet vi målarfog :)
 • Monterat tillbaka luckorna och handtagen och satt spis å diskmaskin på plats
 • Satt de nya bänskivorna med virrvarrmönster å Ekkant på plats.. och just det vi byggde ju ett diskbänksskåp också :)
Jag har säkert glömt nåt och ordningen är inte kronologisk..men fattar ni vad mycket vi gjort på några månader. Klapp på axeln åt oss. Nedan så får ni se bilder på köket innan och sedan resultatet :)
 
Före:
 
 
Efter:
 
Matplatsen
Bortre änden
Köksskåpen
Kökslåda med fiin gul botten som lyser som solen
Fönsterfoder
Golvlist
Bänkskiva "Virrvarr"
 

 

 
 

Bilder från badrummet

Bättre sent än aldrig heter det visst :)
 
Här i vårt röda lilla hus är det full rulle från morgon till Kväll. Micke jobbar borta halva veckorna, 28 kubik björkved ska staplas, renoveringen pågår, Hilma promenerar längs väggarna och tar sina första trevande steg utan stöd,och jag försöker tjyvjobba med företaget när Hilma sover.. Thats why det inte skett någon uppdatering här, men nu så ska jag hålla det jag lovat. Sist lovade jag ju att ni skulle få se hur det ser ut i badrummet när vi gjort om, så det ska ni få nu. I det förra inlägget kan ni se hur det såg ut innan.
 
Vårt syfte var att skapa ett så praktiskt badrum som möjligt med MYCKET förvaring. Jag ville också att det inte skulle vara för "spretigt" som det kan bli när tvättmskinen står för sig själv och med ett fristående handfat osv. Lösningen blev ett diskbänksskåp från Ikea med en stor låda istället för ett skåp, en bänskiva från Ikea (så att tvättmaskinen rymtes under) och ett handfat från Gustavsberg som vi fällde in i bänkskivan. Överskåpen är från Ikea. Där valde vi ett större med speglar ovanför handfatet och ett mindre ovanför tvättmaskinen så vi fick plats att hänga handdukar inunder.
 
Ett badkar stod högt på önskelistan och det vi valde är verkligen toppen. Det är ett badkar från Svedbergs med en duschdel i ena änden, som är bredare än resten av badkaret. Helt suveränt med lite mer utrymme när man ska duscha. Vi valde också att sätta en glasvägg istället för ett duschdraperi för att inte badrummet ska kännas allt för litet.
 
Vi är rent ut sagt Helnöjda! :)
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0