Nytt till Kläppi

Idag ligger pappersarbete och ritjobb på schemat. Jag jobbar med en logotyp till en norrländsk smyckesdesigner och ett nytt tryck till Kläppis höstkollektion.
 
Här är ett litet smakprov på nytrycket...
 
 

Att lämna ifrån sig saker från "att göra" listan

Det är en speciell situation att vara i när man är egen företagare. För mig är situationen sprängfylld av fördelar: Jag får själv bestämma över vad, när och hur jag jobbar. Jag kan välja att jobba med saker som är utvecklande och utmanande för att få ut det mesta möjliga av arbetet. Det bästa av allt är ändå att jag kan kliva upp på morgonen och jobba och sedan äta frukost med Micke och Hilma och om det är en solig dag tar jag en timme ledigt på dagen och myser på gården med familjen för att sedan ta igen det på kvällen. Just  nu skulle jag inte vilja byta det mot något annat.
 
Utmaningarna som egen är naturligtvis det STORA ansvaret för företaget. Det är jag ensam som ansvarar för att företaget drar in pengar. Det finns ingen som backar upp mig om jag är sjuk eller måste Vabba. Jag får helt enkelt smyga med mig datorn i sängen och jobba lite om det är det som krävs.
 
Något som också utmanar är det faktum att jag förutom designer får agera säljare, ekonom, inköpare, materialexpert osv. Snabbt blir man något av en "expert" på alla områden, men det kommer till en gräns när man känner att fasen, nu får det vara nog med räknande, letande osv. Jag vill tillbaka till skisspappret och pennorna. Inte bråka med debet och Kredit.
 
Så, nu har jag bestämt mig. Siffrorna ska jag lämna över till någon som tycker det är roligt och är kompis med Debet och Kredit. Trots att jag är gymnasieekonom och behärskar bokföringen bra, så vill jag ägna tiden åt design. Och vi får väl se, framöver kanske någon annan får sköta andra områden också och de där tråkiga "att göra" punkterna på listan byts ut mot ännu fler roliga göromål.
 
 

Resumé av Mässa och designsnack

Nu är jag hemma igen efter ett intensivt veckoslut i Luleå. Jag har hunnit med ett designsnack för ett gäng företagare i Älvsbyn. Ett snack som resulterade i ett roligt grafisk design- projekt som jag påbörjar nu till veckan. Jag hann också med ett par möten med barnbutiker angående Kläppis produkter och som det ser ut kommer minst 4 butiker runt om i Norrbotten vara återförsäljare till Kläppis sortiment inom kort.
 
Fredag till söndag var det fullt ös på mässan. Överlag gick mässan ganska bra, men jag är lite besviken över besökarantalet på fredag och söndag. Det var trots allt en rätt dyr mässkostnad och då förväntar man sig fullsatt stora delar av tiden åtminstone. Fast det kanske bara är min egna uppfattning då jag stod lite dumt till längst in längst bort i mässhallen. Trots läget så fick jag i varje fall träffa både gamla och nya kunder och många visade ett stort intresse för produkterna, mycket inspirerande.
 
Nytt samarbete
Jag träffade också en annan norrländsk designer på mässan och vi beslutade att Kläppi kommer att börja sälja hennes produkter på klappi.se inom kort. Jättefina produkter som kommer komplettera sortimentet mycket bra. När det är klart så får ni veta vilka typer av produkter det handlar om. :)
 
Idag tog jag en ledig dag och unnade mig att knäskura vardagsrumsgolvet.. Vardagslyx eller va?
 
Jag bjuder på några bilder på Kläppis monter ...
 
 
 
 

RSS 2.0