5 fördelar med att bo på landsbygden

Vi har bestämt oss för att bli bybor permanent. De flesta är lyckliga över det,men många undrar hur vi kan välja bort stadslivet i Lyleå, som vi skulle flytta till, mot en vardag på landet 6 mil från stormarknader och annan service. De här 5 skälen avgjorde vårt val:


Närheten till familjen och min bästa vän: Det är guld värt att ha Hilmas mor- och farföräldrar nära. Det är en trygghet att alltid ha någon till hands om det kniper. Att kunna träffa finaste Stina ofta är guld värt.

Naturen finns in på knuten: när vi bodde i Sundsvall ägnade vi många timmar i bilen på väg till och från naturen. Nu kan vi gå ut i skogen varje dag om vi vill och ta bilen eller tåget till shoppingen och cafeerna istället. Inte allt för sällan ska det bli heller. Jag älskar stadspuls, i måttlig mängd.

Huspriserna: här har vi möjlighet att köpa ett hus vi vill ha för mindre pengar än i stan. Det ger oss också den ekonomiska friheten att renovera och inreda som vi vill. Inredning är ju trots allt min passion.

Möjligheten att påverka: nu när Gällivare utvecklas så är det läge att hjälpa utvecklingen på traven. Jag hoppas kunna påverka fler unga att uppskatta livet på landsbygden och att återuppbygga byarna.

Ett lugnare tempo: här ute går livet sin stilla gång. Man behöver inte stressa och om man tar en ledig dag och bara dricker kaffe och pratar om livet så är det inte hela världen

Naturligtvis finns det nackdelar med livet 6 mil från lillstan och 26 mil från shopping, men svårigheter är till för att övervinnas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


bloglovin

RSS 2.0