Nya stolar

Vi behöver nya kösstolar när vi flyttar till huset för de vi hade i Sundsvall blev kvar när vi flyttade. De rymtes inte i släpet och matgruppen vi har här är för stor för köket i huset, Ergo, jag får köpa nya stolar.. YEY! Idag hittade jag stolarna jag vill ha på bitc.se. Det är svartbetsade stolar med lädersits, och det bästa är att möbelhuset i Gällivare är återförsäljare av Bitc. Naturligtvis är stolarna ämnade för mig!

Vi behöver bara 2 stycken för vår underbara vita pinnsoffa ska också stå vid vårt antika matbord. Sedan måste ju Hilmas stol också rymmas... och ni, stolarna matchar barnstolen, It´s ment to be us!


Blåmes barnstol från Ikea och Ami stol från Bitc.


Förkylningsmys och trycktest

Idag är jag och Hilma ensamma, för Micke är på möte i Pello. Hilma är dessutom lite snuvig så vi stannar inne idag och myser. Ja, och tvättar lite kläder också förstås.

Igår kom äntligen trycken till dregglisarna! Jag provtryckte en dregglis igår och nu provtvättas och tumlas den hela dagen med veckans tvätt. Jag har ju redan provtvättat proverna jag fick tidigare, men jag vill vara riktigt säker på att det håller. Visar det sig att det gör det, så öppnas försäljningen på http://klappi.se">klappi.se ikväll eller imorgon. Sprid gärna ryktet om de ekologiska dregglisarna till era vänner.

Länk: http://klappi.se">http://klappi.se


Vi vill inte missa dyrbar tid med Hilma!

Diskussionen om fördelningen av föräldraledighet, barn på dagis och kvalitetstid med barnen är het just nu. Underbara Clara skriver idag om vikten av att männen kliver fram och delar på föräldraledigheten på riktigt. En vanlig ursäkt är att det inte möjligt för alla. Om kvinnan har en mycket lägre lön så kan det bli svårt att klara sig ekonomiskt på hennes lön och 80% av mannens...bullshit säger jag! Anpassa utgifterna istället så du inte missar dyrbar tid med ditt barn. Småbarnsåren får man aldrig mer igen.

Jag och Micke är så lyckligt lottade att vi delar lika på ledigheten. Jag har varit mammaledig september till december och nu är han pappaledig till maj. Dessutom jobbar jag ca 50%. Resten av tiden myser jag med sambo och dotter. Sådan lyx borde alla få njuta av.


Liten blir stor!

Kolla vad Hilma kan! Inte så länge åt gången, men hon kan.


Bildredigering av produktbilder

Medan Micke och Hilma tog en promenad har jag suttit och redigerat produktbilder i photoshop. Det blev mycket mer stilrena produktbilder än tidigare när jag frilade och ändrade kontrasten något.


Underbara vovvar

Idag har jag och Hilma skrotat hemma hos Mor och Far. Hilma sitter storögt och spanar på vovvarna när de svansar runt henne. Det är ioförsig mest Ikko, hanhunden, som svansar. Tarra, tiken, är fortfarande lite skeptisk mot det morrande lilla pyret som jag släpar dit. Det är så härligt att få vara med vovvarna och jag önskar så att Micke slapp sin allergi så han också kunde umgås med dem. Slänger in några bilder på nallebjörnarna.


Benno, som är i hundhimlen nu


Ikko

Tarra


På utflykt i sparklådan

Idag tog vi en tur på byn med en fin gammal sparklåda! Det var kallt , men Hilma hade det varmt och gott.


4 månaders kalas med Couronneturnering

Igår firade vi att Hilma fyllde 4 månader. Först kom Fammo och Kalle hit och fikade och sedan Morfor och Morfar, lillmoster, morbror och marianne. Det går så otroligt fort de här månaderna, så man hinner knappt med. Nu lyfter lilltjejen huvudet högt när hon ligger på mage och lägger man henne på rygg så har hon snurrat runt på mage på 1 sekund. Det roligaste är nog ändå att hon börjat sträcka armarna mot en när hon vill komma i famnen. Vår gullrumpa! Efter fikat hade vi couronneturnering samtidigt som vi försökte få Hilma att sova. Det gick sådär kan jag väl erkänna. Det var mycket intressantare att kolla på när vi spelade tyckte hon.


Hej på dig!


Pappa lever sig in i spelet


Mamma likaså...


Tips för att sälja sina produkter

Idag har jag suttit i telefon med bibliotek runt om i Lappland. Det är så roligt och utmanande att prata för sin produkt och lyckas få till en försäljning. Pekboken har visat sig vara rätt enkel att sälja. Den uppskattas på grund av sitt annorlunda tema och att den har text på samiska. Idag sålde jag 10 exemplar till 4 bibliotek och ytterligare 5 bibliotek har jag skickat info via mail. De 5 lät enbart positiva och troligtvis kommer ordrar från dom också. Inga bibliotek tackade nej!

Några säljtips:
Jag försöker att inte låta för säljande när jag ringer och är noga med att presentera mig själv innan jag presenterar boken. Det viktigaste är förstås att man fått tag på rätt person att tala med så det bästa är att börja samtalet med att fråga efter tex. Den Inköpsansvarige. Sedan får man inte glömma att vara artig och glad.


Middagstipset- pasta å skinkgratäng

Idag har vi ätit en supergod pasta och skinkgratäng. Här kommer receptet för 4 portioner.

Man kokar 250g Fryst broccoli (ICAs ekologiska är supergoda), och 3 port. makaroner och låter dem rinna av. Vispa samman 4 ägg, 2dl sojamjölk, 3dl prästost och salt o peppar i en bunke. Skiva ca 10cm purjolök tunt och skär 250g skinka i strimlor. Blanda samman allt i bunken och häll sedan upp i en ugnssäker form. Lägg coctailtomater ovanpå och Sätt in mitt i ugnen på 175 grader i 30 min. Superenkelt!


Ett tjuvkik på det som ska bli vårt

Idag tog vi en tur till det som ska bli vårt hem, med kameran i högsta hugg. Tyvärr hann det bli något mörkt, men jag försökte ljusa upp bilderna i photoshop. Visst är det en underbar liten gård! Jag bara älskar husets exteriör och känslan jag får när jag står och kollar på det som ska bli vårt. Huset är perfekt i storlek för oss med 3 sovrum och en liten toalett på ovanvåningen. Ett av rummen ska bli arbetsrum och de andra två vårt, respektive Hilmas sovrum. På bottenvåningen finns ett rymligt kök, en stor hall, vardagsrum, ett badrum, en liten skrubb under trappan och ett pannrum. 

Bakom bostadshuset skymtar växthuset, som vi hoppas kunna fylla med grönsaker och annat ätligt. Den andra bilden uppifrån visar bastun och den tredje är ladulängan med garage och verkstad. I den längan vill jag så småningom göra iordning en gästdel med kamin så våra vänner vill stanna länge. Förutom de uthusen som syns finns ett gäng till runt om huset.

ååå när jag tänker på huset bara spritter det i kroppen av inredningslusta. Jag längtar tills jag får dra på mig snickarbrallorna och börja gräva fram det gamla husets charm under linoleummattorna.

#Lyckligaste jag




 


Bosse Bildoktorn

Igår blev det inget bloggande alls för min del. Vi tog en tur till Kiruna och lämnade in bilen till Bosse Bildoktorn och jag fick inte tillräcklig täckning på telefonen för att skicka iväg ett inlägg. 

Vad var det för fel på bilen då? I helgen började några lampor lysa på instrumenteringen och när Micke ringde verkstan så ville de att vi kom in igår. Sagt och gjort åkte vi in, lämnade bilden på verkstan medans vi gick en vända på Team Sportia. Diagnosen visade sig vara något så simpelt som en frusen parkeringsbromsvajer. Känndes ju nästan löjligt att ha kört till Kiruna för den skull när det kunde räckt med att köra in bilen i grannens garage. Som tur är så slapp vi betala nåt iallafall.

När vi ändå befann oss i Kiruna passade vi på att gå på stan och ögonshoppa. Jag tycker att de har så bra utbud av butiker, speciellt inrednings- och designbutiker. Det blev inget köpt däremot, känns som att det är bättre att vänta tills vi flyttat in i huset. Men då blir det shopping av inredningsdetaljer, det kan ni räkna med ;)

Idag tar vi en tur till Gällivare för Micke har lektion. Jag och Hilma passar på att umgås med bästa Stina medan Pappa pluggar.


Hilma spanar in omgivningen i Kiruna galleria


Working 9 to 5

Det där med 9 till 5 jobb.. det är då ingenting för egna företagare, och speciellt inte för småbarnsmammor med eget företag. Jag sitter och syr namnlappar på framstycken till de första 20 dregglisarna... klockan 21.00. Enda anledningen är att det är först nu, när pigan somnat för natten som det går att få någonting gjort. Faktum är att det är riktigt avkopplande att sitta och sy lapp efter lapp efter lapp. Det är liksom så enformigt att det går att låta tankarna löpa fritt och fantisera om andra produkter som jag vill skapa i framtiden. Nu ska jag fortsätta drömma vid symaskinen. Ville bara dela med mig lite.

#I am no Dolly , thats for sure



Ögongodis

Jag fick ett så vackert ljus med tillhörande glasfot av mamma i julklapp. Det är en vit ros, som tydligen ska ändra färg när man bränner det. Tillsammans med några videkvistar i en glasvas bildar det ett vackert stilleben på min gamla trälåda. Ljuset ska jag bränna vid något speciellt tillfälle.

#Vackert omkring mig


Vi flyttar snart

Jag har en alldeles underbar, förvirrande, rolig och överväldigade nyhet! Vi ska flytta till hus, och inte vilket hus som helst utan Mickes Mormors hus! Det är ett underbart rött tvåvåningshus från någongång i början av seklet. När vi flyttar är inte klart än, men mickes mostrar sysslar för fullt med att tömma huset på prylar. Det känns så otroligt skönt att veta att vi inom en överskådlig framtid slipper brottas med alla prylar på våra futtiga kvadrat.

Micke tycker jag är lite knäpp, för jag ligger vaken på nätterna och fantiserar om hur badrummet ska se ut och vilken färg vi ska ha på heltäckningsmattan i sovrummet. Det blir en spännande resa för oss med renovering av golv, badrum och så vidare, men vi är båda taggade att få lära oss snickra och dona. ÄNTLIGEN ska jag få leva ut mina inredningsdrömmar! Jag måste var och fota huset någondag när det är ljust så ni får se det. Jag kan i alla fall lova att det lär bli en hel del inredning här på bloggen framöver.

#Home sweet home

På utflykt

Det är minst sagt lite meckigt att bo i en by utan mataffär. Idag åkte vi till Skaulo, som ligger 3 mil bort för att handla frukt. Det är tur i alla fall att det är vackert efter vägen så man kan njuta av åkturen :).


Lördagsmiddag

Idag blev det Grytstekt ripa med klyftpotatis, sås och haricots verts till middag. Mums!


Pysslar med hemsidan

Idag har jag fotat nya bilder på dregglisarna och pysslat med nya hemsidan till kläppi. Jag använder hemsida24 när jag gör hemsidor. Deras hemsideverktyg är så pass brett att man inte behöver krångla med html koder, det är bara att klippa och klistra.

Det blir en väldigt enkel hemsida där bilderna på dregglisarna får tala för sig själva. Jag ska dock ladda ner något nytt typsnitt och knåpa ihop en logga till headern, men annars så ska sidan se ut som bilden nedan. Visste ni förresten att kläppi är Meänkieli och betyder Unge?

 

Photoshoptips

Jag följer en blogg som heter photoshoprecept.se. Där lägger en tjej som heter Sanna upp "recept" på effekter i Photoshop. Recepten är superenkla att följa steg för steg och är så där lagom avancerade för att applicera på tex. sina bloggbilder. Jag kan varmt rekommendera sidan. Hon har också gett ut boken Photoshop-recept som samlar de bästa exemplen från bloggen samt några nya som inte finns på bloggen. Jag gjorde bilden nedan efter det här receptet.


Fotomodell #1

Jag och Hilma leker fotomodeller med dregglisarna. Sötpigan ska få pryda förstasidan av kläppi.se. Det är dock tråkigt att ligga på rygg och vara söt tycker hon.


Sömntutor

Jag å Hilma tänker stanna i sängen halva dan. Sådeså!


Man kan prenumerera...

...GRATIS på Du&Co På http://posten.se/duco

#gratis hem i brevlådan är ännu godare


Gratis Lästips för företagare

Jag vill tipsa om två gratistidningar som man kan plocka på postens serviceställeb. De heter Tempo och Du&Co. De är sprängfyllda med tips för entreprenörer och har många intressanta reportage om företagare som lyckas. Helt klart läsvärt!

#Gratis är gott


Ingen arbetsro

Houff... Idag har varit en segjobbad dag. Det är inte lätt att finna arbetsro i en tvåa när sambo och dotter är hemma. Jag har iallafall gjort klart bokslutet och skrivit ihop en innehållsförteckning på dregglisarna som ska till WWF. En del av vinsten ska ju skänkas till dem och de ställer krav på bra miljöval. Sen har jag skickat iväg några offertförfrågningar på sömnad och tryck samt beställt fraktpåsar...hm, Kanske jag inte fick så lite gjort när allt kommer omkring...

Imorgon blir det iallafall en mysdag med Hilma för Micke ska på möte i Luleå. Vi får se vad vi hittar på för bus. När katten är borta... Jag slänger in en bild på Hilma i sin ekologiska babysitter från babybjörn.



Mina pågående projekt

Jag känner att det blivit lite virrigt kring mina projekt här på bloggen på sistone. Jag tänkte att jag ska reda ut för er vad jag pysslar med just nu.

Först och främst njuter jag av att vara nybliven mamma åt älskade Hilma med allt vad det innebär med gosstunder och sömnlösa nätter, det sistnämnda är vi rätt skonade från tack och lov. För att hålla företaget flytande så har jag valt att inte låta verksamheten vara liggande trots att jag nyss blivit mamma. Jag har den stora lyxen att Micke inte jobbar nu under vinterhalvåret så vi kan dela på sysslorna här hemma. Jag kan inte ta på mig några heltidsprojekt som konsult just nu, men hoppas på mindre produktdesign- och grafiska- uppdrag under året. Förutom konsulttjänsterna så arbetar jag med att ta fram ett sortiment egna produkter under varumärket "Kläppi".

Jag gav ut andra upplagan av pekboken "Vad finns i Lappland?" i november så kring den är det lite jobb med bla. försäljning. För att sälja in boken har jag kontaktat bokhandlar via telefon och försäljningen i december gick hyffsat bra. Nu i Januari ska jag ta tag i att ringa till förskolor, bibliotek och souvenirbutiker som kan vara intresserade av boken.

Från illustrationerna i boken så håller jag på att ta fram produkter för barn. De första produkterna är dregglisar, eller dreggelhaklappar. Det är mycket jobb med att finna leverantörer, speciellt då dregglisarna kommer att vara av ekologiska och miljövänliga material. Nu har jag dock hittat leverantörer till alla beståndsdelar och i februari kommer den första provkollektionen att börja säljas. Provkollektionen ska jag sy och trycka själv tills jag fått ihop ett startkapital för en större order. Kring dregglisarna så har jag diverse sidoprojekt, som att fixa hemsida med köpfunktion, köpa in fraktpåsar och hängetiketter, designa en logga (inte ett så litet projekt), och sluta avtal med enn miljöorganisation (en del av vinsten ska gå till välgörande ändamål). Sen måste jag hitta en leverantör som ska ta över om provkollektionen visar sig vara en hit, för jag vill inte sitta och sy dregglisarna själv.

Förutom det produktiva arbetet så sköter jag administrativa grejer kring mitt företag Ebermark Design såsom bokföring och sådant tråkigt. Det är väl det jag håller på med just nu, det kan tyckas som ganska mastigt när man har en liten i huset, men jag jobbar när jag får tid över och Micke är världens bästa pappa som ger mig spelrum när jag behöver det.

#Workaholic?

Inspirationsdipp, men på G ändå

Jag har visst hamnat i någon sorts inspirationsdipp de senaste dagarna. Jag tror att det beror på att jag istället för att vara kreativ har tagit itu med diverse samtal om felaktiga räkningar, strulat med bokföringen och annat administrativt.  Jag har i alla fall fått iväg en beställning av 80 stk transferbilder till dregglisarna. Det blev tryck från ikast etiket, jag skrev ju i ett tidigare inlägg att trycket släppte i första tvätten. Det visade sig att jag missförstått de danska instruktionerna och när jag höjde värmen på strykjärnet så fick jag ett toppenresultat. Jag testade att tvätta och torktumla trycken 7 ggr och de är lika fina ännu. Jag håller också på att kolla upp snygga fraktpåsar och hängetiketter till dregglisarna. Jag vill att mina produkter ska ge ett bra helhetsintryck och då krävs också att sånt är snyggt. Undersökande och googlande av information och leverantörer är så sjukt energikrävande. Jag tror det är därför jag tappat inspirationen att skapa. Här framöver ska jag ta itu med att knåpa ihop en logotyp och designa hängetiketter...jag måste bara vända dippen till en topp.


Dregglisen med snömotiv kommer säljas under varumärket "Kläppi"


På ranten igen

Idag har vi varit inne i stan igen. Micke har varit på första föreläsningen på sin komvux kurs. Han ska läsa svenska B, en gång i veckan så nu kommer vi springa i stan varje onsdag. Jag och Hilma rantade i affärer med mamma och lillasyster. Jag hittade en jättesöt pyjamas i siden från Ella May. Den var i lila och bestod av ett par shorts och ett linne, i like a lot! Kanske lägger upp en bild sen. Som brukligt tog vi en fika på Oskars också. Det är roligt att det kommit nya fik inne i Gällivare, men det är inte utan att jag saknar mina favoritfik i Sundsvall. Det är nog dags att vi tar oss ner till underbara stenstan snart.


Besök på bokbussen

Idag har jag gjort ett besök på bokbussen. Det blev bara en bok åt mig själv, men 10 böcker åt Hilma. Vi har provläst "kalas hos Plupp" och den fick klart godkänt. Dock blir hon lite arg när hon inte kan plocka ut Plupp från boken. Det är otroligt roligt att man kan låna böcker här i byn. Bra service har de också. Bara att beställa böcker man önskar på hemsidan innan de kommer.


Kan Dee inspirerar!

Jag älskar att läsa om tjejer som lyckas som egna företagare. Det är så roligt att läsa om deras väg till framgång och jag känner mig alltid lite extra peppad efter att ha strosat runt i deras bloggar. Jag följer bloggar som Blondinbella, Underbara Clara och Kan Dee och inspireras otroligt av dessa starka entreprenörskvinnor. Igår läste jag ett inlägg i Kan Dees blogg om hur hon lyckats som entreprenör. Jag rekommenderar verkligen att ni läser det här!

Stoltast i världen

Jag är så otroligt stolt över personer runt mig just nu. Jag är stolt över hon som genomgått en läskig operation och över bruden som jobbar hårt för att utbilda sig inom det hon älskar. Jag blir varm i hjärtat över min syster som utvecklats som person och sentimental över tanken på bror som kirrat körkort och skaffat jobb. minsta syster förvånar mig hela tiden med sitt duktiga sätt med Hilma. Vännen på annan ort klarar sin övergång från plugg till karriärskvinna galant. Vännen i öst imponerar genom att prova vingarna i annat land. Min mamma imponeras jag av nu när jag vet hur mycket jobb ett barn innebär. Sist, men absolut inte minst kan jag inte sluta le när jag ser min älskade sambo ta hand om vår ögonsten så bra som han gör. Jag är så lyckligt lottad som har er runt mig, jag inspireras ständigt till att utvecklas jag med. Tack för att ni finns!


Macronfika i stan

Idag har jag varit hurtig och tränat igen. Dock var jag ju tvungen att jämna ut nyttigheten med en liten godbit tillsammans med syster och Stina. Macroner är så underbart goda, och lagom stora också!


Till varmare breddgrader

Jag satt igår kväll och kollade på utlandsresor. Vi är så sjukt sugna att åka utomlands i mars, men det är ju lite extra meck med en liten. Det får inte vara för varmt och man vill ju kunna ta sig fram, så en smidig resevagn hade vi behövt. Smidigast hade ju varit att åka från Luleå, för att korta restiden, men då blir utbudet så begränsat.

Jag kollade igenom bilderna från vår Azorernaresa 2010, och längtar tillbaka till vulkanön. Det var en så cool resa! Bjuder på en lite bildserie därifrån, de flesta bilderna har Micke tagit.


Strandpromenaden i Ponta Delgada på kvällen


Jag på en utsiktsplats över vulkanstränderna


Ett hål som släpper ut svavelånga från jordens inre.


Vi åkte på val och delfinsafari i gummibåt.


Vi fick tyvärr inte användning för flugspöna vi hade med oss :(


Det var underbara vyer från vulkantopparna!


Förvaringstips

Nu ligger snart all jul nerpackad. Jag äger en hel del julprydnader. Tyvärr har vi inte plats att förvara allt torrt och varmt. Vi förvarar prydnaderna i kallförrådet och mina samlartomtar utsätts för både fukt och kyla. Vissa av mina porslinsfigurer har tappat färg pga fukten. Förra året köpte jag en bunt med lösgodislådor från kiosken i byn för 1kr styck. De är perfekta att förvara prydnaderna i. De skyddar både mot stötar och fukt och det blir ordning och reda.


Snygga leksaker

Nu när Hilma är så liten och inte själv kan bestämma så har vi den äran att bestämma vilka leksaker hon ska leka med. Hon fick en hel del fina leksaker i julklapp från släkt och vänner. Precis som vi önskade så slapp vi en massa plastiga skräpleksaker och fick vackra, hållbara leksaker istället. Jag gillar speciellt ett par käglor från BRIO. Den ena står bäst på den smala delen och den andra är omöjlig att tippa när den står på den stora sidan. Perfekta smakapå- och bankamedleksaker för Hilma nu. Dessutom är de ju så snygga att ha framme i hyllan. Hon fick några ekologiska leksaker också, bland annat en rosa kanin från miYim och en sophie giraffe bitring. Sen älskar jag den vackra elefanten från Britto, i en massa vackra färger och mönster. Läs mitt tidigare inlägg om ekologiska leksaker här.

# Mer hållbar design åt barnen!


Fina vänner i hyllan


Härliga ekologiska sophie!


Jag är beroende

...Inte av nikotin, eller alkohol. Inte heller av godis eller Coca cola. Däremot skulle jag inte klara mig länge utan en ångande kopp med Te. Inget är härligare än att krypa upp i soffan på kvällen med en kopp stor som en hink. Helst ska det vara lösviktste och gärna ett med gräddsmak, men det varierar. Man umgås bäst med sin käraste eller sin bästa vän över en kopp med Te. Nu i trötta småbarnstider har jag bytt ut några av dagens Tekoppar mot kaffe, men det får det bli ändring på.

# Skärpning!


Finfrämmande

Bästa mostrarna är på besök. Hilma vandrar från famn till famn. Lyx!


Nu ska julen ut!

Jag börjar så smått plocka bort julen idag. Nu börjar jag faktiskt vara less. De vita julgardinerna i köket får dock sitta nån vecka till. De släpper igenom så mycket ljus och det behövs den här mörka tiden.


Tjuvtitt på de ekologiska dregglisarna

Idag har jag fotat produktbilder på dregglisarna i nya fotostudion. Jag är helnöjd med bilderna och nu hoppas jag bara att jag får till kvalitén på trycken snart så jag får lägga upp nätbutiken. Dregglisarna kommer från början finnas med de här motiven. De är av ekologiskt certifierad textil och till och tråden är av återvunna petflaskor. Förhoppningsvis finns butiken uppe någon gång i februari.


En sån där dag ni vet

Jag känner mig som att jag blivit spöad av ett MC gäng, efter gårdagens träning. Det är visserligen skönt att känna att musklerna jobbat, men idag är det inte passande. Hilma har en av sina gnälligaste dagar någonsin. Inget duger, vi är skittråkiga underhållare uppenbarligen. Nappen är blä, och sova, varför ska jag det? Puh! Så underbart skönt att Micke också är hemma och delar passen med mig. Blir nog inte så många inlägg idag.


Följ mig på bloglovin

psst! Följ gärna "Mitt bland myggen" med bloglovin

Fotostudion har kommit

Äntligen har vår fotostudio från König som jag skrev om i ett tidigare inlägg kommit. Jag pysslar med att försöka få till fina bilder på dregglisarna. Lite meckigt när man inte är helhaj på kameran, men det blir nog bra tillslut. Allt i kitet känns som att det är hyffsat bra kvalitét faktiskt, men det märker man ju bättre efter en tids användning också.

#Har jag nämnt att jag är lite prylgalen?




Baksäteschaufför

Jag har blivit hemsk harig när jag åker bil på sista tiden. Jag har alltid varit lite nojig, men nu är jag extrem. Jag kollar bilbältet en extra gång, rycker i Hilmas babyskydd 2 gånger när jag satt fast det och kollar hastighetsmätaren hela tiden när Micke kör. Sen sitter jag och ojjar mig för andra bilar och i mina ögon farliga situationer. Jag måste vara en asjobbig passagerare... Tur man har en tålmodig karl.


Färgglatt middagstips

Det är lika viktigt att maten ser god ut som att den smakar gott tycker jag. Igår lagade vi köttfärsbiffar med ajvar relishsås, ugnsstekta potatisar och paprikor. Supergott och färgglatt. Du hittar receptet här

Vi försöker alltid välja så ekologiska råvaror som möjigt. Till det här använde vi älgfärs som Mickes jaktlag ordnat, potatis från Norrbotten som enligt påsen är odlade under de bästa ekologiska förutsättningarna (de kravmärkta var slut i affären) och ekologiska spetspaprikor. När man väljer ekologiskt gör man både miljön och hälsan en tjänst och dessutom försäkrar man sig om att djuren haft ett så bra liv som möjligt innan slakt.

 #Jag vill vet vad jag stoppar i mig!


Mat man blir glad av!


Bullmys mitt i natten

Vi har ju vänt på dygnet som värsta tonårsfmiljen här hemma, tack vare Hilma. Micke har stått och bakat bullar till midnatt och nu sitter vi och smaskar framför brasan med tända ljus.

#Mysstund med den jag älskar




Skingrar tankarna som gnager

Jag vet, jag sa att vi skulle slappa framför tvn idag. Men jag har tankar som gnager i huvudet så jag måste skingra dem med jobb. Klipper ut dregglisdelar på löpande band. Jag tror att jag ska investera i en rullkniv så det går lite snabbare, för sånt här jobb är så enformigt.


Knäpp sömnrytm

Idag har jag och Hilma sovit till klockan 14. När vi slutligen somnade ordentligt i morse har jag ingen aning om, men morgon var det ialla fall. Kanske det var en sen reaktion av vaccinet eller så var Hilma bara lite missnöjd med tillvaron helt enkelt. Det är helt sjukt hur avtrubbad man blir av sån här koko sömn. Idag sitter vi då bara inne framför tvn och gosar. Det förtjänar vi efter sömnbrist och maratongråt.


Besöksrekord

Kan inte somna trots att både piga och sambo snusar sött så jag loggade in här och fick en glad överraskning. Igår, 10/1, slog bloggen besöksrekord med nästan 60 läsare. Välkommen alla nya läsare, hoppas ni återkommer och läser om mitt snurriga liv.

Pst: Ni som gillar matlagning. Kolla in tastelines app. Utforskar den för fullt och gillar det jag sett hittills. Massor av recept att spara och dela.

#övertrött


Riktiga män städar och lagar mat!

Idag har jag å Hilma varit hos mamma och slappat medan världens bästa Micke har storstädat lägenheten. Det är oftast han som städar för han tycker jag är för slarvig (slarvig för han innebär att jag inte drar ut soffan mitt på golvet varje gång jag dammsuger). När vi kom hem snörde jag ihop en rårakssmet som Micke fick äran att steka (jag misslyckas alltid med äggrätter). Jag är så lyckligt lottad som har en sån fin karl som mer än gärna delar på hemmasysslorna... och håller ordning på mig. Hur delar ni upp sysslorna hemma? Kommentera gärna. Recept på rårakorna hittar ni här

# Min karl är en riktig man










Book Book - Snyggaste Iphone fodralet

Jag är ute efter ett skal till Iphonen, det behövs till en klumedunsa som mig. Såg det underbara fodralet Book Book med plats för betalkort och ID-kort också, på Bloggen Nevnarien och blev förälskad. Tyvärr så kostar den hela 649,. på Macoteket. Lite väl saftigt för min plånbok för tillfället.

#upp som en sol, ner som en pannkaka.



Bilder från Macoteket





Knäckebröd till frukost

Jag har bestämt mig för att byta ut mjukbrödet mot knäckebröd. Det är ju mycket nyttigare och godare än de flesta mjukbröd, undantaget mammas mjukkakor förstås. Jag köper hela kakor med brungräddat knäckebröd och lägger upp de brutna bitarna i min fina näverkorg. #Vardagslyx!


Nya träningsgrejer

Jag investerade i nya träningsgrejer från Intersport idag. Jag var i desperat behov av ett par gympaskor att ha inomhus, var rädd att bli utskälld av personalen på gymmet idag när jag hade mina skitiga löparskor. När jag ändå var i farten så köpte jag ett till träningslinne och en ny vattenflaska. Skorna var nedsatta till 400 kr från 1000 kr och satt som gjutna, värsta klippet! Nu finns det ingen ursäkt att sitta hemma och leka soffpotatis.


Skor från Adidas och vattenflaska från Röhnisch


Linne från Energetics


På Adviva - Det gör ont i mammahjärtat

Nu har vi varit till doktorn med Hilma. Det gjorde så ont i mammahjärtat när de stack min piga i båda benen. Hon var så duktig och skrek inte alls länge trots att det syntes att sticken gjorde ont. Efter somnade hon som en stock i babyskyddet så vi fick handla i lugn och ro. Få se hur kinkig hon blir ikväll och inatt om det börjar svälla...Vi har förresten bytt vårdcentral och går nu till adviva. Jag är supernöjd med bemötandet, det känns lite hemtrevligt till och med. 5 myggor till dem!

Vi var ju en sväng på gymmet också. Jag säger bara... Herregud vilken dålig form jag är i. Nu gäller hårdträning!


Nytt år nya vanor

Idag beger jag och Micke oss till gymmet i stan för att börja jobba bort lite graviditetskilon. Och ja, micke har som brukligt lagt på sig några också. Min kära mamma ska vara barnvakt för första gågen medan vi motionerar. Det är lite omställning att behöva åka 6 mil för att träna på gym, men vi tar det när vi har andra ärenden också. Idag ska vi också till läkaren med Hilma för 3 månaderskontroll, flera flugor på en smäll! 

När jag plockade ihop träningsoutfiten insåg jag att jag behöver nya träningsskor. För inte kan man ju träna med gamla nötta...




Transferbilder eller screentryck

Jag har hunnit jobba några timmar med mitt dregglisprojekt. Nu försöker jag hitta en billig tryckmetod, för en mycket liten upplaga, som ger tryck av bra kvalitét och helst som jag kan göra själv, för att hålla kostnaderna nere för provkollektionen. Jag fick hemskickat ett antal prover på transfertryck från den Danska firman Ikast etiket. Transferbilderna fixeras på tyget med strykjärn och ska enligt företaget hålla för allt utom koktvätt. Dock lossnade mina tryck i kanterna när jag testade att tvätta dem. Kanske jag inte strykte på tillräckligt hög värme. Jag måste exprimentera lite mer med trycken. Annars får det bli en alternativ tryckmetod. Jag har tidigare tryckt ekologisk hemtextil med screentryck och har hemma grejer till det. Kanske jag får ge mig i kast med att trycka på det viset trots att det är både kladdigt och tidskrävande.


testingtesting


Hej mitt vinterland...

De senaste dagarnas stormande har gjort att det blivit vackra iskristaller på vår altandörr. vi njuter av det och låtsas som att det inte beror på att det är dåligt tätat.


...nu är jag här


Redigera foton direkt i din Iphone

Jag laddade ner en app till Iphonen som heter Old photo Pro. I den kan man redigera sina fotografier så att de ser gamla och nötta ut. Man kan ändra ton, struktur, färgintensitet osv på några sekunder. roligt att kombinera med blogg.se appen och ladda upp fina bilder med en romantisk touch på bloggen. Hilma fick vara försökskanin som vanligt.




Sötsugen?

...jummie coca-cola, eller är det en väldigt stor vällingflaska?


Jag har varit så jäkla grym 2011!

Nu har det börjat sjunka in att det faktiskt är ett nytt år och jag har också hunnit tänka tillbaka på året som gått. Min slutsats är att jag varit så himla duktig 2011, klapp på axeln.

Min största bedrift var naturligtvis att jag födde vår underbara Hilma... i 12 timmar. 

Sen är jag mäkta stolt över att jag äntligen gav ut min pekbok i inbundet format och på 4 språk.

Jag förvånas mest av att jag och Micke tog beslutet att flytta tillbaka till Nilivaara från underbara Sundsvall trots att jag sagt att det aldrig kommer att inträffa.

Jag är smickrad över att tidningen Malmfälten Extra tyckte jag var så intressant att de skrev en helsida om mig och mitt företag.

Jag är glad att jag tagit bloggen till en ny nivå och att antalet läsare ökar varje vecka.

Det var godbitarna från mitt 2011.. nu hoppas och tror jag att 2012 kommer att bli ännu mer awesome.


Vitaminkick

Idag fick det bli en smoothie till frukost. Passar bra så här efter nyår när det är dags att bli hälsosam. Jag sätter i färsk frukt, idag blev det päron, frysta bär, juice, havregryn, apelsinjuice och soyamjölk. Mums


Mardrömsgarderoben

Jag håller på att få bryt på min garderob. Den är tamejfan proppfull och kan nästan liknas med en hög sopor. När jag tar ut ett plagg rasar tio till ut. Jag längtar så tills jag får planera en organiserad garderob som rymmer alla mina kläder, och inte minst alla mina skor. Och nej, jag har inte för mycket kläder, jag har nog mindre kläder än de flesta tjejer. Dock är min garderob alldeles för liten. Drömmen är en garderob med smart förvaring så att var sak har sin plats. Det ska gå att hänga allt som behöver hängas och resten ska ligga överskådligt på öppna hyllor. Jag tror inte att jag vill ha garderober med vanliga dörrar, utan hellre skjutdörrar eller bara ett tyg på en gardinskena framför. Jag märker att jag håller på att bli gammal för jag börjar mer och mer tänka på förvaring när jag planerar inredning. Eller så är det bara en effekt av att vi är så trångbodda och oorganiserade nu.


drömgarderoben


mardrömsvarderoben


Portabel fotostudio från König

Igår kväll klickade jag och Micke hem en mini portabel fotostudio i förlovningspresent till varandra. På nyårsafton hade vi varit förlovade i 8 år (jag vet att det är dags för giftemål, men Micke är inte så snabb på att bestämma datum). Det ska i alla fall bli spännande att få testa fota produktbilder och bloggbilder i studion.  Studion är från König, mäter 40x40X40 cm och levereras med 4 olika bakgrunder och två minispotlights. Kanske jag en dag kan fota fina bilder på vigselringarna...

http://www.billebro.se/myshop/myshop_start.php?APPID=2&PRID=1729


Ny bebisoutfit

Idag tog vi en tur till stan, och Hilma fick en ny jamas med stinky på. Lindex hade fått in flera fina plagg från den ekologiska muminkollektionen.






5 fördelar med att bo på landsbygden

Vi har bestämt oss för att bli bybor permanent. De flesta är lyckliga över det,men många undrar hur vi kan välja bort stadslivet i Lyleå, som vi skulle flytta till, mot en vardag på landet 6 mil från stormarknader och annan service. De här 5 skälen avgjorde vårt val:


Närheten till familjen och min bästa vän: Det är guld värt att ha Hilmas mor- och farföräldrar nära. Det är en trygghet att alltid ha någon till hands om det kniper. Att kunna träffa finaste Stina ofta är guld värt.

Naturen finns in på knuten: när vi bodde i Sundsvall ägnade vi många timmar i bilen på väg till och från naturen. Nu kan vi gå ut i skogen varje dag om vi vill och ta bilen eller tåget till shoppingen och cafeerna istället. Inte allt för sällan ska det bli heller. Jag älskar stadspuls, i måttlig mängd.

Huspriserna: här har vi möjlighet att köpa ett hus vi vill ha för mindre pengar än i stan. Det ger oss också den ekonomiska friheten att renovera och inreda som vi vill. Inredning är ju trots allt min passion.

Möjligheten att påverka: nu när Gällivare utvecklas så är det läge att hjälpa utvecklingen på traven. Jag hoppas kunna påverka fler unga att uppskatta livet på landsbygden och att återuppbygga byarna.

Ett lugnare tempo: här ute går livet sin stilla gång. Man behöver inte stressa och om man tar en ledig dag och bara dricker kaffe och pratar om livet så är det inte hela världen

Naturligtvis finns det nackdelar med livet 6 mil från lillstan och 26 mil från shopping, men svårigheter är till för att övervinnas.


Varning! Hysteriskt utbrott!

Nu när det är ett nytt år så är det dags att knyta ihop bokföringen. Jag har suttit i flera timmar idag och krånglat fram och tillbaka med dessa jävla siffror. Jag kan ju bokföringsgrunderna, men det är alltid nåt som strular. Antingen är det någon inställning i programmet eller så får jag hjärnsläpp och bokför fel och måste rätta till. Det är inte sånt här jag vill hålla på med, jag vill vara kreativ och tjäna pengar. Men nu är det ju så att man måste ha pengar till övers för att leja bort det tråkiga. Det är väl bara att bita ihop och piska de här jäkla siffrorna tills de sitter där de ska. Slut på hysteriskt utbrott.


Bota min sömnbrist o heliga kaffe

Inatt somnade lillan inte förrän klickan 6 på morgonen. Idag är jag så där lagom pigg och det kräver mycket kaffe. Jag vill ha en riktig kaffemaskin som pysslar om mig när lillan vakar om nätterna. Inte en sån där kapselmaskin som är så populär nu, utan en riktig espressomaskin. Helst en i retrostil som den här, acaso dream.

Saknade kissekatter

Jag satt och bläddrade i gamla mappar med foton och hittade en massa bilder på Kissarna. Jag saknar våra två älskade Devon Rex som vi var tvungen att sälja på grund av mickes allergi. De två busfröna var fulla av energi konstant. Jag hoppas de har det bra hos sin nya matte i söderhamn. Det gör ont i hjärtat att inte ha dem här hos oss.










Planera matveckan med smarta ica-appen

Efter några dagar med iphonen är jag frälst. Idag laddade jag ner en app för ICA. Där kan man spara recept och klicka för de ingredienser som man saknar och spara i speciella inköpslistor. Guld värt för en som mig som oftast åker till affären med noll koll på vad vi ska äta i veckan. Nu har jag gjort en matsedel och en inköpslista för hela veckan. Dessutom någorlunda nyttig. Det ska bli kul att åka och handla imorn!


Nu då?

Nu är julen över och det är ett nytt år. Det är inte utan att jag känner en viss tomhet och saknad. När det är december glömmer jag bort mörket som råder och allt kretsar kring god mat, kärlek och firande. Men nu då? Nu förväntas man börja uppfylla krav, börja träna, äta nyttigt... Men det är ju fortfarande mörkt och de två kallaste månaderna kommer nu. Det är inte lätt att hitta motivationen, men i år tror jag det blir lättare. Det är svårt att bli håglös och overksam med en bebis i huset. Man liksom måste hålla igång. Jag hoppas att de här vintermånaderna går snabbt så det blir vår, för vad är väl mer värt att vänta på än våren här uppe i norr?

Dumpa dina energistjälande vänner

Vet ni vad en energitjuv är? Det är en sådan där person som är så ansträngande att umgås med att man känner sig helt uttömd på energi efteråt. Jag har stött på en del energitjuvar som tagit all ork från mig. Oftast handlar det om personer som ältar och ältar sina problem om och om igen. Nästan som att de inte vill att problemen ska lösas. Tro nu inte att jag menar att en vän inte får prata om sina problem. Man ska kunna prata om sorger ch problem, thats what friends are for. Men man ska inte älta, och det får heller inte vara en envägskommunikation. När jag umgåtts i ett par timmar med mina närmaste vänner känner jag mig upprymd och glad, fylld på ny energi. Det är så det ska vara, vänner ska vara något positivt. Har man en energitjuv i sin bekantskapskrets så är det bäst att ta tag i problemet och tala om för vännen att man inte tycker förhållandet är i balans. Kan inte vännen och du komma överens om en lösning så kanske det är dags att minska ner på umgänget för din egen skull och istället ägna tid åt dina energigivande vänner som är bra för dig.

Fjärilsflickan från fjällen

Idag har jag suttit och lekt i photoshop hela dagen. Det blev ett fotomontage på maja vid trollsjön. Bilden på trollsjön har Micke tagit och bilden på Maja fotade jag i morse. Hon hade ingen långklänning så hon blev iklädd ett lakan som vi satte fast med klädnypor. Bilden behöver några lagerjusteringar, jag såg precis att fjärilarna försvunnit bakom himlen,men annars är den så gott som färdig.


Fjärilsflicka


Trollsjön i september


Maja med lakanklänning


Dags att slänga ut granen

Vår gran har börjat fälla barr... Och julgranskulor. Vi brukar ha kvar granen ända till 20dag knut. I år var micke duktig och hämtade granen tidigt. Vad vi inte tänkte på var att den hade behövt ett färskt snitt när vi tog in den... Därav kulregnet. Den får nog åka ut idag.


RSS 2.0